top of page

Stapsgewijs van je verslaving af dankzij Hypnotherapeut Flament uit Ingelmunster (West-Vlaanderen)

ALCOHOLVERSLAVING EN DRUGSVERSLAVING DOOR MIDDEL VAN HYPNOSE EN HYPNOTHERAPIE

Vaak word ik als hypnotherapeut gecontacteerd voor hulp bij alcoholproblemen en/of drugsverslavingen. Soms is de verslaving de eigenlijke reden waarvoor ze hulp vragen en soms is de verslaving een onderdeel van een complex probleem zoals een laag zelfbeeld, zichzelf haten ...

Wat uw probleem met alcohol of drugs ook is, hypnotherapie kan je helpen om van deze problemen verlost te worden. Of het nu gaat om overmatig drinken, het roken van cannabis of het gebruik van hard drugs, hypnotherapie kan je helpen om verlost te worden van deze problemen.

Ja, misschien heb je wel een alcoholprobleem of een drugsverslaving maar het échte probleem kan totaal iets anders zijn.

 

De echte redenen voor alcoholproblemen en drugsverslavingen zijn vaak onderliggende, onopgeloste gevoelens en soms van psychologische aard - onbewuste (niet jouw fout!) 'denkfouten' - die je minder gelukkig en comfortabel doen voelen over jezelf. Heel vaak voel je je onbekwaam om met diverse situaties in het algemeen om te gaan wat dan snel kan leiden naar overmatige alcohol- en drugsgebruik.

Misschien voel je je angstig of ben je onzeker. Misschien heb je teveel stress en heb je een tijdelijke uitvlucht nodig of een beetje opluchting.

Wat het ook is waarvan je wilt wegvluchten, drank en/of drugs bieden je een tijdelijke soelaas. Misbruik van alcohol of drugs is meestal een 'uitvlucht mechanisme', iets dat je gebruikt om jezelf te helpen omgaan met het leven - om jezelf beter te voelen.

Maar helaas, wanneer de tijdelijke opluchting (hoe je het ook wilt noemen) verdwijnt heb je nog steeds dezelfde oude oncomfortabele gevoelens of gedachten van waaruit je spoedig weer zult willen ontsnappen door alcohol en/of drugs te gaan gebruiken.

Daarbovenop ga je je waarschijnlijk minder gezond voelen als resultaat van de alcohol- of drugsverslaving.

Je zult je hoogstwaarschijnlijk ook schuldig voelen over wat je aan het doen bent (omwille van verschillende redenen). Dit zal je slechter doen voelen en dit gaat er nóg meer voor zorgen dat jij in deze vicieuze cirkel blijft en dus gaat drinken of drugs gaat gebruiken. Hoe slechter je je voelt, hoe meer je drinkt of drugs gebruikt.

Om jouw probleem met alcohol of drugs effectief te verhelpen is het nodig om de onderliggende, onopgeloste gevoelens -zoals lage zelfwaarde, jezelf haten etc.- op te lossen en eventueel te leren hoe je moet omgaan met bepaalde lastige situaties. Welke situaties gewoonlijk ofwel het probleem veroorzaken ofwel, op zijn minst, het probleem verergeren!

Ik geloof dat hypnose de meest moderne, succesvolle en effectieve therapie is die vandaag de dag bekend is over de hele wereld. Het kan je helpen met het oplossen van je opgekropte gevoelens en je zo bevrijden van het gevoel dat je jezelf beter voelt met drank of drugs zodat je kunt beginnen om je leven ten volle te leiden, vrij van verslavingen.

HET PROBLEEM

Je wéét gewoon dat alcohol en/of drugs niet gezond zijn, dat je er eigenlijk mee moet stoppen. Maar dat lukt niet zomaar want je hebt een sterke drang om die middelen te nuttigen.

DE OPLOSSING

Hypnose te gebruiken om dat deel van jou dat de alcohol- en drugsverslaving aanstuurt: met je onderbewustzijn werken zodat je een kans hebt om dat krachtige onderbewustzijn opnieuw te programmeren. Een kans om écht je probleem op te lossen bij de oorzaak: het onderbewustzijn. Jouw probleem oplossen met behulp van hypnotherapie.

HOEVEEL SESSIES ZIJN ER NODIG OM VAN EEN ALCOHOL- OF DRUGSVERSLAVING AF TE KOMEN?

Om met behulp van hypnose en hypnotherapie van een alcohol- of drugsverslaving af te komen zijn er vier hypnose-sessies nodig omdat er ook intensief gewerkt wordt aan het zelfbeeld en het zelfvertrouwen alsmede de verschillende triggers die je doen grijpen naar alcohol of drugs.

bottom of page