top of page

Hypnotherapie voor seksverslaafden in een sfeer van opperste veiligheid en wederzijds vertrouwen

Seksverslaving

Uit schaamte blijft een seksverslaving vaak verborgen

Seksverslaving komt voor bij zowel mannen als vrouwen. Van een verslaving spreken we indien iemand dwangmatige en groeiende behoefte heeft aan seksuele activiteiten. Het aantal mensen dat seksverslaafd is neemt toe met de mogelijkheden die hiervoor geboden worden. Met name de vele porno websites zijn hier debet aan.

Veel verslavingen zijn zichtbaar en de gevolgen hiervan herkenbaar. Bij seksverslaving is dit anders. De verslaafde laat zijn/haar seksuele activiteiten vaak niet merken. Schaamte is dan ook een onderdeel van deze problematiek. Het is een dwangmatige behoefte aan het hebben van seks die vervolgens bevredigd wordt aan de hand van masturbatie.

Seksverslaving en de gevaren

Seksverslaving kent geen gevaren, althans dat wordt vaak gedacht. De feiten zijn echter minder onschuldig. De problemen die hier door kunnen ontstaan liggen op zowel emotioneel, lichamelijk, sociaal en juridisch vlak. Seksverslaafden komen vaak in de knoop met zichzelf, hebben een slechte relatie of relatieproblemen en lopen zelfs de kans op juridische vervolging omdat zij steeds vaker de grenzen van het toelaatbare opzoeken. Het beïnvloedt het sociale leven en de gemoedstoestand. Al met al redenen genoeg om deze vorm van verslaving een halt toe te roepen.

Seksverslaving, hypnose en hypnotherapie

Hoewel het onderwerp vaak schaamte met zich meebrengt, komt een verslaving aan seks regelmatig voor in de praktijk voor hypnose en hypnotherapie. Elke hypnotiseur en hypnotherapeut krijgt hier vroeg of laat mee te maken. Ze behandelen deze dwangmatige handeling net als veel andere soorten verslavingen. Neem eens een kijkje in het register en kies een hypnotiseur of hypnotherapeut waar jij je goed bij voelt. Hypnose werkt alleen bij wederzijds vertrouwen!

bottom of page