top of page

Slapeloosheid is op termijn slopend, aarzel niet om een oplossing te zoeken via hypnose

Slapeloosheid

Problemen Om In Slaap Te Vallen ? Word Je Midden In De Nacht Wakker En Kan Je Daarna Niet Meer Slapen ?

Urenlang wakker liggen. Niet kunnen inslapen. Uiteindelijk toch inslapen om dan vermoeid te ontwaken. Op den duur leidt dit tot chronische vermoeidheid met allerlei negatieve gevolgen voor je gezondheid. Vermoeidheid overdag, slecht humeur, verminderde alertheid, verminderde rijprestaties, geprikkeldheid, concentratieproblemen en hoofdpijn zijn slechts een greep uit de gevolgen. De oorzaken van slapeloosheid zijn veelal te zoeken in stresssituaties op het werk, relationele en familiale problemen.

Dit kan in een verder stadium leiden tot depressies of burn-out.

Slapeloosheid kan worden aangepakt met hypnose!

Door je cliënt of jezelf in hypnose te brengen wordt je onderbewustzijn ontvankelijk voor suggesties. Met behulp van specifieke suggesties wordt de oorzaak van de stress aangepakt en wordt je geleerd om je spanningen los te laten op het moment dat je wilt inslapen. Dan worden er langzamere hersengolven geproduceerd, die nodig zijn om in slaap te geraken.

In tegenstelling tot wat vele mensen denken, is hypnose geen synoniem voor slaap. De verwarring ontstaat soms doordat het woord ‘slaap’ wordt gebruikt wanneer iemand in hypnose wordt gebracht. De cliënt wordt op dat moment echter niet in slaap gebracht, maar juist meer in een staat van verhoogde concentratie naar één punt: de stem van de hypnotherapeut. Hierdoor wordt het onderbewuste meer ontvankelijk voor positieve suggesties.

bottom of page