top of page

Zeg vaarwel aan angst en paniekaanvallen dankzij de tussenkomst van ervaren Hypnotherapeut Flament

OVERWIN JE ANGSTAANVALLEN, PANIEKAANVALLEN EN FOBIEËN MET HYPNOTHERAPIE

Als je hulp nodig met angsten, fobieën of paniekaanvallen kan hypnotherapie u helpen. Heel vaak werd ik geconsulteerd voor angsten, fobieën en paniekaanvallen in mijn praktijk. Een van de zaken waarvoor mijn cliënten binnenkomen is voor een soort angst gekend als sociale angst. Dit is in feite een angst om beoordeeld, afgewezen, bekritiseerd, uitgelachen of vernederd te worden door anderen.

Buiten sociale angst zie ik ook veel cliënten die een veralgemeende angst hebben die min of meer constant aanwezig is in hun leven, zonder enige specifieke of logische oorzaak. Het lijkt op een gespannen gevoel welke men heeft zonder te weten waarom dat het aanwezig is.

Maak je je zorgen over bijna alles ? Of begin je te panikeren over relatief kleine dingen ? Dit soort van angst, bezorgdheid of paniek is heel vaak veroorzaakt door onopgeloste, opgekropte emoties (opgeslagen in het onderbewustzijn) en ze kunnen worden geactiveerd door allerlei triggers. Zoals mensen, ervaringen en gebeurtenissen in je dagelijks leven zonder dat je er echt bewust van bent: het enige wat u zich bewust van bent is het resultaat van die opgekropte gevoelens - je voelt je angstig, bezorgd of paniekerig zonder dat je daar een specifieke oorzaak van kunt aanwijzen.

Wat ook vaak gepaard gaat met angst, is het gevoel dat je maar niet precies kunt zeggen wat de oorzaak van je angst is.

Naast gewone angst die constant aanwezig is zijn er ook de fobieën, die zich plots kunnen kenbaar maken.

In tegenstelling tot fobieën en paniekaanvallen, hebben fobieën wél een aanwijsbare reden en weet men meestal zeer goed wat de fobie veroorzaakt Sommige mensen met angst kunnen ook een angstaanval of een paniekaanval meemaken. Dit is heel storend gezien het uit het niets lijkt te komen en vaak geen specifieke oorzaak schijnt te hebben.

Je hart klopt dan sneller, de snelheid van je ademhaling verhoogt en je zou zelfs moeilijkheden kunnen hebben om te ademen. Je kan zweten, het gevoel hebben dat je aan de grond genageld bent en het het komt vaak voor dat mensen denken dat ze een hartaanval hebben. Al met al is dit heel stresserend.

Echter, deze 'aanvallen' zijn niet mysterieus of schadelijk - ze zijn een normale fysieke reactie op een golf van adrenaline en stresshormonen die door je lichaam razen.

Ze worden meestal veroorzaakt door een trigger (een ervaring of situatie) die op een of andere manier ‘verbonden’ is met je opgekropte emoties. Maar, aangezien de ervaringen zo verschillend kunnen zijn, is het meestal onmogelijk om je triggers te lokaliseren zonder de hulp van een therapeut.

Na verloop van tijd kunnen uw angstaanvallen of paniekaanvallen toenemen tot het punt waar ze een belangrijke impact op je leven hebben. Het is heel gewoon dat je dan geleidelijk je levensstijl begint te beperken, zodat je zoveel mogelijk situaties kunt vermijden die je angst, fobie of een andere paniekaanval zouden kunnen opleveren.

Als je onderliggende opgekropte emoties hebt die je angst veroorzaken en je hebt andere methoden zoals traditionele psychotherapie uitgeprobeerd, kan het zijn dat je je misschien tijdelijk iets beter voelt door erover te praten. Echter, dit zijn therapieën gericht op je logica en bewustzijn, die meestal omgaan met de dingen waarvan jij, of de therapeut, 'denken' dat ze het probleem te zijn. Helaas, de dingen waarvan we over het algemeen 'denken' dat ze de oorzaak van onze problemen zijn, blijken niet de echte oorzaken.

Dat wil zeker niet zeggen dat deze soort van gesprektherapieën totaal nutteloos zijn. Ze helpen mensen wel degelijk om een aantal problemen te verlichten. Om wat inzicht te krijgen in hun probleem, of zelfs om te leren omgaan met hun probleem.

Maar leren omgaan met het probleem is voor de meesten niet genoeg. Dit is ook een van de redenen waarom ik zoveel klanten zie die al vele (soms tientallen) sessies traditionele psychotherapie hebben gekregen en nog steeds geen vooruitgang hebben geboekt in het vinden van een echte, blijvende oplossing voor hun angsten, fobieën of paniekaanvallen.

De meest effectieve manier om uw angsten, paniekaanvallen of fobieën permanent op te lossen is om via hypnotherapie eventuele onderliggende, opgekropte gevoelens te vinden en te elimineren.

Hypnotherapie zorgt voor een snelle, effectieve en permanente oplossing voor uw angst- of paniekaanvallen.

bottom of page