top of page

Hypnotherapeut Flament helpt je te stoppen met roken door hypnose

Veilig Stoppen Met Roken Met Hypnose Zonder Terugval

Ik krijg vaker e-mails met vragen of ik iemand kan helpen met het stoppen van roken dan voor enig ander probleem. Meestal vragen ze ‘hoe lang gaat het duren en wat gaat het me kosten?’

Tegen veel rokers wordt gezegd dat stoppen met roken gewoon een kwestie is van één uur op de bank liggen bij een enkele hypnotherapeut en het betalen van de rekening. Iedereen die naïef is kan waarschijnlijk het beste geadviseerd worden om naar een speciale kliniek te gaan om te stoppen met roken waar de enige garantie die je kan krijgen is dat er een paar nullen minder op je bankrekening zullen staan. Dan heb je een kans van 6% op stoppen. Je hebt ook een kans van 6% op stoppen als je alleen maar besluit om te stoppen en verder niets te doen. Deze kennis die je met veel geld hebt gekocht bij een kliniek kan echter net die extra stimulans zijn die je nodig hebt om te blijven stoppen.

Het is ook een feit dat roken vaak een strategie is voor het omgaan met een aantal onderliggende neuroses/problemen. Het verwijderen van de uitlaatklep (=roken) zonder het oplossen van de onderliggende problemen is gewoon slechte therapie en niet in het belang van de cliënt.


Terwijl roken misschien niet meer is dan een slechte gewoonte voor sommige mensen, kan het soms een heel stuk ingewikkelder zijn dan dat. Wanneer iemand schrijft en zegt: ‘Ik ben een roker’ vertellen ze me niet waarom ze zijn gaan roken of hoe hun leven anders zou zijn zonder roken.

Ik reken dezelfde tarieven aan voor de behandeling van rokers als dat ik reken voor de behandeling van duimzuigen of frigiditeit en alles wat daar tussenin zit. Hoelang het duurt en hoeveel het kost voor een roker om een niet-roker te worden én te blijven is afhankelijk van dezelfde variabelen hoe lang het duurt voor iemand anders om iets anders te veranderen.

Ik ben een hypnotiseur. Ik ben een goede hypnotiseur, maar wàt ik ook voor een hypnotiseur ben, ik ben dezelfde hypnotiseur voor elke cliënt die ik zie. Sommigen stoppen met roken in de eerste sessie en ik zie ze nog 1 keer om ervoor te zorgen dat ze gestopt blijven. (Overigens, neurologisch is deze versterking absoluut noodzakelijk.) Anderen zijn van 210 sigaretten per week teruggegaan tot 105 in de eerste week en na nog 2 sessies zijn ze helemaal en voorgoed gestopt.

De vraag is niet hoe lang het mij als hypnotherapeut gaat duren om je te helpen maar wel hoe lang het duurt voor jou. 

Ik kan die vraag niet beantwoorden en evenmin kan een andere hypnotherapeut dat met zekerheid. Ik kan je wel vertellen dat er minstens 2 sessies nodig zijn en dat het verder ligt aan hoe groot je motivatie is om te stoppen met roken. Normaal zijn 4 sessies voor iedereen voldoende om te stoppen met roken.

bottom of page