top of page

Gediplomeerd hypnotherapeut Frédérique Flament (West-Vlaanderen) is gespecialiseerd in kinderhypnose

Kinderhypnose

Ook kinderen zijn te helpen door middel van hypnose. We spreken van kinderhypnose wanneer hypnose of hypnotherapie wordt toegepast bij kinderen in de leeftijd van 4 tot ca. 7 jaar. Ook in de leeftijdscategorie van 7 tot 12 jaar kan kinderhypnose worden toegepast. Bij kinderen jonger dan 4 jaar kan geen hypnose worden toegepast.

Onderscheid kinderhypnose en hypnose voor volwassenen

Hypnose bij kinderen onderscheid zich voornamelijk in de gehanteerde behandelwijze en technieken. Uiteraard wordt hier ook het taalgebruik aangepast aan de leeftijd van het kind. Kinderen kunnen veel baat hebben bij hypnose bijvoorbeeld bij maag- of buikproblemen, bedplassen (zindelijkheid) en onverklaarbare angsten.

De technieken onderscheiden zich door bijvoorbeeld gebruik te maken van de fantasie en leefwereld van het kind. Wordt aan een kind een sprookje verteld, zo zal het kind de ingebedde- en achterliggende boodschap vanzelf duidelijk worden. Op een vergelijkbare wijze wordt het onderbewustzijn iets duidelijk gemaakt waarop het kind uiteindelijk positief zal reageren. Kinderen zijn van nature nieuwsgierig en vrijwel altijd zal het kind de kinderhypnose als zeer prettig ervaren.

bottom of page