top of page
Hypnotherapeut Flament

Alle fabeltjes en kwakkels over hypnose voor eens en altijd de wereld uit

Mystiek & vooroordelen

Mystiek, vooroordelen en feiten t.a.v. hypnose.
Iemand kan niet tegen zijn wil in worden gehypnotiseerd. Je moet het zelf willen en ertoe bereid zijn.
Elke vorm van hypnose is in feite zelfhypnose, de persoon beslist en doet het zelf. De hypnotherapeut is slechts de begeleider.
Een hypnotiseur kan je geen privézaken ‘ontfutselen’ of je laten vertellen als je dat niet wilt.
Als bepaalde suggesties of instructies onaanvaardbaar of tegen normen of waarden ingaan, komt de persoon spontaan terug uit hypnose.
Iemand in hypnose blijft zich volledig bewust van wat er gezegd en gedaan wordt.
Het ontspanningsgevoel bij hypnose wordt veelal als bijzonder aangenaam ervaren..

Fabels over hypnose

Fabel 1

“Alleen domme mensen kunnen onder hypnose worden gebracht“

Antwoord: natuurlijk niet ! Hoe hoger het IQ van de cliënt des te hoger is ook de fantasie. Dit is belangrijk voor het voorstellingsvermogen tijdens een hypnosesessie. De hypnotische taal die wij als erkende hypnotherapeut gebruiken vraagt om verbeeldingskracht vanuit de cliënt, des te beter werkt de hypnose methode.

Fabel 2

“Niet iedereen kan onder hypnose gaan“

Antwoord: Iedereen die open staat voor hypnose kan onder hypnose gaan. Wij zijn trots op onze succes score van 98% van cliënten die onder hypnose gaan tijdens hypnosesessies in onze hypnosepraktijk.

Fabel 3
“De Hypnotiseur heeft alle controle“

Antwoord: De cliënt heeft en behoudt ALLE controle gedurende de gehele hypnosesessie. Alle suggesties die worden gegeven door de hypnotiseur zijn in het voordeel van het veranderen van jouw gedrag. De cliënt kan altijd suggesties verwerpen of tegenhouden

Fabel 4

“Na een Hypnosesessie kun je niets meer herinneren

“Antwoord: Wederom is dit niet juist, waarschijnlijk komt dit ook weer door hypnoseshows waar deelnemers deze instructie mee krijgen op het einde van de show. Tijdens een hypnosesessie hoor je alles wat er wordt gezegd, dat moet want anders krijg je de instructies niet binnen. Je kunt alles nog herinneren wat er wordt gezegd, misschien niet direct na de sessie maar dat is ook niet belangrijk. Je onbewuste zal jou in de tijd na de sessie wel doorgeven welke instructies zijn gegeven.

Fabel 5
“Je blijft onder hypnose ook al is de hypnosesessie afgelopen“

Antwoord: nee hoor, helemaal niet. Een goede hypnotherapeut zal jou weer in bewuste staat brengen waarbij jij je meestal nog beter en frisser voelt dan voorheen, dat is een bijkomend voordeel Je gaat weer fris en helder op weg naar huis.

bottom of page