top of page

Hoe haal je het meeste of het beste uit je eerste hypnose sessie ?

OPGELET :

Wat kunt u doen om ervoor te zorgen dat u het meeste uit uw eerste hypnose-sessie haalt?

Dit is een zeer goede vraag, want het is een belangrijke vraag voor diegenen die hypnose- of hypnotherapie zoeken. Een heel boek of op zijn minst een hoofdstuk kan worden geschreven over dit onderwerp. In deze discussie zal ik het beperken tot twee belangrijke factoren die bijdragen voor u om het meeste uit uw eerste hypnose-sessie te halen. Met een Intake gesprek moet de hypnotherapeut u helpen om u aangenaam te laten voelen over het ondergaan van een hypnose door u alles te vertellen wat u moet weten over hypnose.

Voor de meeste mensen is dit soort informatie is een belangrijk onderdeel van het proces, omdat een ervaren hypnotherapeut u alles kan vertellen en een goede voorbereiding van de cliënten vóór de hypnose-sessie verbetert het succes. Het verbetert het succes want de voorbereiding van een cliënt voor de sessie helpt om de bezorgdheid over het hypnose-proces te verminderen en de cliënt weet wat hem staat te wachten en hoe de hypnotische ervaring te voelen. Elke angst om gehypnotiseerd te worden zal altijd de kans op succes van een hypnose-sessie verminderen. Een persoon die een realistische verwachting heeft van wat de ervaring van te worden gehypnotiseerd kan zijn zal zich meer op zijn gemak en tevreden voelen met de ervaring, tijdens én na de sessie.

Wat kunt u doen om het meeste uit uw hypnose-sessie te halen?

De volgende belangrijkste factor die zal bijdragen aan het succes van uw eerste hypnose-sessie bent u natuurlijk zelf, en hoe u mentaal de sessie benadert. Ervan uitgaande dat uw hypnotherapeut zijn/haar werk heeft gedaan zoals hierboven besproken en u alle vragen heeft laten stellen, moet u zich aangenaam voelen om de hypnose te ervaren. Hier is wat u moet doen: u moet een makkelijke houding aannemen om de volgende instructies goed te kunnen accepteren. Bijna alle hypnotische inducties bevatten enkele suggesties voor de ontspanning. Een inductie is een manier om iemand in hypnose te krijgen.

Zelfs de zogenaamde flits inducties hebben een soort van suggestie voor de ontspanning. Echter, in tegenstelling tot de publieke opinie, is fysieke ontspanning niet noodzakelijk voor hypnose. Het is mijn mening, na het uitvoeren van heel wat hypnose-sessies, dat de lichamelijke ontspanning alleen wordt aangemoedigd (via suggestie) zodat een soort geestelijke ontspanning optreedt. Deze mentale ontspanning is een belangrijk onderdeel van wat u helpt om de voordelen van de hypnose te ervaren. Deze mentale ontspanning wordt soms ‘geschil’ genoemd. Dit 'geschil' heeft niets te maken met een conflict of spanning hebben. In feite is het precies het tegenovergestelde. Dit geschil is een mentale staat waarin het lijkt alsof de persoon in hypnose aan elk woord van de hypnotiseur hangt.

In sommige inducties komt er een punt waarop de cliënt wordt gevraagd om ‘haar geest te ontspannen totdat de nummers verdwijnen’. Wanneer de nummers zijn verdwennen, als gevolg van het ontspannen van de geest, hebben we onze klanten geleid naar deze zeer ontspannen gemoedstoestand en als gevolg daarvan zijn ze zeer beïnvloedbaar geworden en in staat om vrijwel elke soort van hypnotische verschijnselen te ervaren: van catalepsie tot hypnotisch geïnduceerde anesthesie.

De hypnotiseur of hypnotherapeut kan uw geest niet ontspannen. Deze is in de rol van een coach of leraar.

De hypnotische inductie is een manier om u te helpen om eerst (in het algemeen) uw lichaam te ontspannen en die ontspanning te gebruiken als model om uw geest te ontspannen en de hypnotische toestand te creëren. Wanneer u de instructies van de hypnotherapeut volgt zonder je er vragen over te stellen, wordt uw bewuste geest minder kritisch over de aanwijzingen en suggesties die gegeven worden. Zodra dit is bereikt kunt u uw hypnotherapeut helpen succesvol te zijn door te doen waarvoor u kwam om een hypnotherapeut te zien. Dus, is het essentieel dat u niet meer de instructies of suggesties analyseert. Analyse en mentale kritiek is het tegenovergestelde van de geestelijke ontspanning die u wilt creëren. Net zoals spierspanning het tegenovergestelde is van lichamelijke ontspanning is het mentale werk, zoals rationalisatie en analyse, het tegenovergestelde van geestelijke ontspanning. Nu keren we terug naar het idee van de vaststelling van een makkelijk te aanvaarden mentale houding. Analyse en kritiek op het proces van hypnose of op de suggesties staan gelijk aan geestelijk werken. Als u geestelijk werk doet, is uw geest niet ontspannen en het niet ontspannen zijn van de geest zal remmend werken omdat u niet in zo’n diepe hypnose gaat als anders. Hoe dieper u uzelf toestaat in hypnose te gaan, hoe meer voordeel u ontvangt van elke hypnose-sessie.

Dus, wat kunt u doen om het meeste uit uw aanstaande hypnose-sessie te halen? Ga zitten en praat een beetje met uzelf en besluit dan om die makkelijk mentale houding te aanvaarden en alle instructies van uw hypnotherapeut op te volgen zonder te rationaliseren of te analyseren, laat uw geest zich ontspannen zoals uw lichaam zich kan ontspannen, en u zult uw deel gedaan hebben! Dan zult u het meeste uit uw hypnose-sessie halen.

bottom of page